Tänään oli mummini syntymäpäivät ja tein sinne viemisenä vadoffee tortun hieman mukaellen.
Pohja:
bastogne- keksejä
kaneli-sokeri- keksejä
rasvaa
1. Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan irtopohjavuoka leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit.
3. Sulata rasvaa sen verran, että saat keksimuruista hieman "yhtenevää".
4. Taputtele keksimurskaa ensin vuoan reunoille ja tämän jälkeen pohjaa.
5. Laita pohja kylmään jäähtymään siksi aikaa, että saat varattua ja valmistettua täytteen...
Täyte:
1 tlk valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa
vadelmia
n. 2 dl vispikermaa
2 prk kuningatar rahkavalmistetta
vaniljasokeria
valkosuklaata
1. Valmista täyte: Vatkaa vispikerma ja lisää siihen rahkavalmisteet sekä vaniljasokeri.
2. Kaada kondensoitu maito vuoan pohjalle ja tasoita se.
3. Painele vadelmia (tähän käytin viime vuonna pakastettuja vadelmia suoraan pakasteesta) kinuskiin ja ripottele vielä siihen päällekin vähän.
4. Kaada vispi-rahkaseos edellisen päälle.
5. Koristele vadelmilla, itse ostin koristeluun tuoreita.
6. Raavi valkosuklaasta lastuja vielä pinnalle.
sunnuntai 19. kesäkuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti