torstai 18. kesäkuuta 2009

Mansikka-raparperikakkua

Tein seuraavan kakun mummini synttäreille.

Joku varmaan on jo huomannutkin mihin väreihin olen tykästynyt-> ruskean ja vaaleanpunaisen väriyhdistelmä on heikkouteni.


Tämä kakku sisälsi vaalean peruskakkupohjan jonka kostutin raparperimehulla. Ja väleihin laitoin raparperitäytettä, jonka ohjeen löysin yhteishyvä-lehdestä. Pursotukset kaakao- ja vaaleanpunaista vispikermaa. Vieläkään en päässyt testaamaan flora vispiä. Pursotuksiin en kyllä itse tällä kertaa ole tyytyväinen... Mutta tulipahan tehtyä;).

Koristeeksi tuoreita mansikoita jotka sivelin vielä kiilteellä.

Ja suklaaperhonen.

Suklaaperhoseen ohjeet ja mallit otin kinuskikissalta.

Raparperihilloke

1 kg raparperinpaloja

1 dl vettä

4 dl sokeria

1. Paloittele raparperi ja mittaa kaikki ainekset kattilaan.

2. Keitä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää.

3. Jäähdytä ja valuta hillokeesta ylimääräinen neste. Ota se talteen.

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3-4 dl raparperihilloketta

7 liivatelehteä

4 rkl raparperimehua

4 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

1. Laita liivatelehdet likoamaan.

2. Sekoita tuorejusto, hilloke ja vaniljasokeri. 

3. Vaahdota kerma ja lisää se joukkoon.

4. Sulata liivatelehdet kuumaan raparperimehuun ja kaada se ohuena nauhana täytteen joukkoon.

5. Kaada täyte kahteen väliin ja anna hyytyä ja maustua seuraavaan päivään.

Hyvää ja rauhallista Juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Kaunis kakku :) Ja maku varmaa vielä parempi ku näkö... ;)

Pahalapsi kirjoitti...

Raparperitäyte onkin jotain mitä en ole koskaan aiemmin kakussa päässyt maistamaan! Testaukseen menee siis. Koristelut ovat mielestäni todella kauniit, ja etenkin tuo perhonen niin hento ja täydellisesti onnistunut<3