torstai 25. kesäkuuta 2009

Suklaa-kermakakkua

Maanantaina soitettiin ja kysyttiin ehtisinkö tekemään kakkua keskiviikoksi. Hups, pikkasen tuli kiire, koska valmiina ei ollut mitään sopivia koristeita.

Toivottiin samankaltaista suklaakakkua kuin aiemmin olin tehnyt.

Välissä oli suklaatäytettä (tämän ohjeen valkosuklaa korvataan maitosuklaalla ja siitä vähensin yhden liivatteen) ja toisessa välissä appelsiinitäytettä. Kostutukset hoidin appelsiinimehulla.

Päälle tein suklaaganachen ja siihen vielä tummemmalla ganachella kiekuroita.

Nyt pääsin pitkästä aikaa kokeilemaan flora vispiä. Tumma vispi on höystetty vaniljakreemillä.

Jonkun verran olen pettynyt flora vispin makuun kun olen tottunut vispi kerman makuun jossa on 38% rasvaa kuin vispissä vain 20%...

Tämä pursotus on pelkkää flora vispiä jonka värjäsin aavistuksen verran vihertäväksi.

Yläreunan pusotus on tehty kahdella värillä, mutta siitä tuli mielestäni liian tuhti...

Koristeet on pikaisesti leikattu sokerimassasta leikkureilla.

5 kommenttia:

tärpätti kirjoitti...

Hienon näköinen kakku :)

Maistuvat paistuvat kirjoitti...

Todella kaunis kakku!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, oon yrittänyt ehtiä tuollaista reunapursotustyllaa, mitä olet käyttänyt tässä ja tuossa seuraavassa mansikkakakussa. Mistä olet sen hankkinut ja muistatko sen merkin, koon ja mahdollisen nimen? t. Taru

Mimma kirjoitti...

Taru: Se on städterin lehtityllä ja kokoa 15 mm. Sitä saa varmaankin useista nettikakkupuodeista, ainakin ullan unelmasta. Toivottavasti löydät sellaisen...

nathalie kirjoitti...

on kyllä tosi ihanan näköne ja luovat koristelut :)