perjantai 3. heinäkuuta 2009

Marianne-suklaakakkua

Olin jo pitkään pohtinut, että tekisi mieli kokeilla muotoiltavaa suklaata ja kakkuun mariannetäytettä.

Nyt siihen tuli mahdollisuus.

Pohjana on vaalea kakkupohja jonka kostutin kaakaolla. Täytteeksi tein mariannetäytteen. Jostain blogista kävin vähän katsomassa vinkkejä täytteeseen mutta nyt en muista, että mistä... Päällä on muotoilu suklaata, jonka ohjeen löysin herkkuhetkiä-blogista ja koristeet on koristegeeliä sekä kukat sokerimassaa. Pursotukset vihertäväksi värjättyä vispikermaa.

Mariannetäyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl suklaakastiketta

1 pss mariannerouhetta

2,5 dl kermaa

3 liivatetta

tilkka maitoa

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Sekoita tuorejuusto, suklaakastike ja mariannerouhe.

3. Liota liivatteet kiehuvaan veteen ja anna seoksen jäähtyä. Tämän jälkeen kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.

4. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Jaa kahteen väliin kakun sisälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Muotoiltava suklaamassa

200 g tummaa suklaata
15 g sokeria
2 tl vettä
60 g glukoosia tai hunajaa (ei juoksevaa)
(jos käytät maito- tai valkosuklaata, vähennä glukoosin määrä 40 g)

1. Sekoita sokeri ja vesi keskenään ja kiehauta. Anna jäähtyä.

2. Sulata suklaa 55 asteiseksi.

3. Sekoita lusikalla suklaa sokeriliuoksen ja glukoosin/hunajan kanssa. 

4. Lusikoi seos muovipussiin ja laita viileään noin tunniksi.

5. Vaivaa suklaamassa tasaiseksi ja muotoile.


5 kommenttia:

Kyökkipiika Kati kirjoitti...

Oi, onpa tässä kaunis väriyhdistelmä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Jösses,Todella kaunis.Ja kun näin MARIANNE-SUKLAAKAKUN *HUOKAUS* ja kun vielä olen itse mariannen ja suklaan suur suosikki!!!!!!

Cakesusan kirjoitti...

Vautsi, todella kaunis kakku ja varmasti hyvänmakuinen. Oliko tuo suklaamassa millainen leikattava? Pehmenikö kakun päällä kuten marsipaani?
Saako sinut linkittää?

Mimma kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista!
Cakesusan: Joo linkitä vain minut, minäkin linkitin sinut :)... Minulla kävi sellainen pieni kömmähdys tuon massan kanssa kun käytin maitosuklaata olisi glukoosin määrää pitänyt vähentää. Hätäpäissäni luin ohjetta ja vähentäminen jäi silmieni väliin:(... massa oli aika jäykkää, mutta luulen, että se johtui mokastani. Aion kokeilla tätä todellakin uudestaan!

Cakesusan kirjoitti...

Okei, hyvä tietää. pitääkin kokeilla joku kerta. :)