tiistai 21. kesäkuuta 2011

Mansikkaista hyydykekakkua

Olen tässä pariin otteeseen tehnyt saman tapaista mansikkahyydykekakkua.
Päästä vain heittänyt raaka-aineet ja vähän summamutikassa tehnyt.

Pohja:
1 pss mansikkafanipaloja

Täyte:
1,5 dl vispikermaa
1 prk tuorejuustoa
2 prk mansikkajugurttia
1 prk mansikkamarmeladia
1-2 prk mansikkasosetta (pakaste)
vaniljasokeria
Hieman vaikka mansikkamehua
n. 15-17 liivatetta, itse käytin liivatejauhetta

Koristeet:
tuoreita mansikoita
tummaa- tai vaaleaa suklaata
suklaa transfer-paperi

1. Murskaa keksit ja painele ne halkaisijaltaan 26 cm vuoan pohjalle. Laita pohja jähmettymään kylmään sillä aikaa kuin valmistat täytteen.

2. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita kaikki muut aineet vispikermaa lukuunottamatta. Sitten vatkaa vispikerma. Sekoita nämä keskenään.

3. Kuumenna mehu ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä lähes kädenlämpöiseksi.
Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita raivoisasti.
Kaada täyte pohjalle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

4. Koristele kakku.

Ekaa kertaa uskaltauduin kokeilemaan suklaa transfer-paperia, vaikka se oli kaapissani ollut ties kuinka kauan... Sehän oli helppoa ja kivaa!
Nopeasti saa kakkuun vähän eri näköä. Suosittelen!
Itselleni pitäisi jostain saada noita lisää...

2 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Oi kun kivan näköinen mansikkakakku! Ja ihanan paljon mansikoita tos päällä<3 Mäkin haluisin kokeilla noita suklaatransfereita, mutten oo koskaan saanut aikaiseksi tilata. Opiskelijabudjetilla ei kauheesti ylimääräsiä ostella... :D Mutta toivottavasti vielä joskus minäkin noita pääsen kokeilemaan, niillä tosiaan saa kakkuun helposti ihan uutta näköä! :)

Mimma kirjoitti...

Pitäisi itsekin tilata uusia. Oletko tilannut eglannista, have your cake and eat it- liikkeestä? Siellä on aika paljon edukkaampaa kuin täällä, mutta tietenkin siihen tulee myös postit...