Kakkupohja
7 munaa
0,32 kg sokeria
0,19 kg jyttejauhoja
0,105 kg perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Valmista kakkupohja peruskakkupohjan tapaan.
2. Vuoan jauhotukseen käytin gluteenitonta korppujauhoseosta.
3. Paista kakku uunissa n. 175 asteessa n. 1 h.
Tämän näköinen siitä kakkupohjasta tuli. Yllättävän paljon vehnäjauhosta tehdyn kakkupohjan näköinen... Mutta kun rupesin kakkua täyttämään, pohja oli vähän kuivakka.
Peruskakkupohjan kostutin kaakaolla, muista tarkastaa gluteenit. Kakun väliin valmistin marianne-suklaatäytteen.
Marianne-suklaatäyte
400 g tuorejuustoa
4 dl suklaakastiketta (gluteeniton)
300 g marianne rakeita jauhettuna
5 dl vispikermaa
8 liivatetta
tilkka maitoa
Fazerin sivuilta etsin ja löysin, että nuo marianne rakeet ovat gluteenittomia.
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon muut aineet liivatetta lukuun ottamatta.
2. Liota liivatteet kiehuvaan maitoon ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen väliin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kakun päälle valmistin muotoiltavan suklaamassa. Tähän käytin Fazer Tumma leivontasuklaa 250 g levyä.
Vispikermat värjäsin vihreällä ja keltaisella. Ja tanakoitin vaniljakreemillä, vihreään oisi pitänyt ehkä vielä enemmän lisätä kun tuntui, että se jäi vähän turhan pehmeäksi.
Koristeet valmistin itse tekemästäni sokerimassasta. Perhosiin ja kukkiin lisäsin vähän kimalletta ja glitteriä.
5 kommenttia:
Ihanat väriyhdistelmät kakussa ja aivan upea perhonen!
ai että miten herkullisen näköinen!
Tiesithän, että gluteenittoman kakkupohjan voi tehdä ihan vain pelkkiä gluteenitonta jauhoseosta käyttämällä (esim. sunnuntai). Ja vuoan voi jauhottaa myös samaisilla jauhoilla, testattu on, toimii.:)
Joo tiesin kyllä, ajattelin vain kokeilla eri variaatioita...
Laitoin sinulle s-postia, onko tullut perille? Laitan nyt saman tien uudelleen s-postia, varmuudeksi.
Lähetä kommentti