sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Synttärikakkuja

Seuraavassa esittelen tyttäreni viime vuoden ja tämän vuoden synttärikakut.

Viime vuonna kakuksi toivottiin hello kitty aihetta.

Pohjana vaalea kakkupohja, välissä appelsiini-toffeetäytettä, ohje suoraan Ullan Unelmakakut kirjasta. Päällinen vaahtokarkkimassaa ja koristeet marsipaania. Pursotukset vispikermaa.

Kiireessä unohdin Hello kittyltä viikset, mutta ei se tahtia haitannut.

Appelsiini-toffeetäyte

4 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl toffeekastiketta

n. ½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

8 liivatelehteä

300 g appelsiinimarmeladia

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.

2. Vaahdota kerma, sekoita mukaan tuorejuusto, toffeekastike ja sokerit.

3. Purista liivatelehdistä vesi ja liota ne pieneen määrään kiehautettua vettä. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

4. Levitä kostutetun pohjan päälle puolet marmeladista ja kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Toista homma ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Tämän vuoden kakuksi toivottiin jotain helinä keijumaista. Tiedä sitten onko tuossa helinä keijua, mutta tämän takia valitsin väriksi vihreän.

Mallia on taaskin otettu Ullan kirjasta Unelmakakut.

Vaalean kakkupohjan välissä on persikkamurskaa johon on sekoitettu aprikoosimarmeladia.Persikan lisäksi laitoin väliin myös diplomaattikreemiä.

Pinnalla on mantelimassaa (mauste sallinen). Ekan kerran kokeilin mantelimassaa kakun päällä ja se toimi todella hyvin. Makukin oli aivan eri kuin marsipaanissa. Kannattaa kokeilla!

Koristeet marsipaania ja pikeeriä.

Diplomaattikreemi

5 dl vaahdotettua kermaa

250 g vaniljakreemiä

(2 dl vettä + 3/4 dl vaniljakreemijauhetta)

1. Sekoita tasaiseksi ja tarkista paksuus.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on aivan ihanannäköne :)
t.mimmu :)

Satu kirjoitti...

Millaiselta tuo mantelimassa maistuu, manteliselta nimensä mukaan? Marsipaanihan on vähän mantelin makuista enkä siitä kauheasti välitä,olisikohan tätä aiheellista kokeilla?:) ihana blogi sinulla, tervetuloa bloggailemaan!

Mimma kirjoitti...

Kiitoksia kaikille kommenteista!
Satu: Mantelimassa maistuu mantelisemmalta, muuta en osaa sanoa:). Olikohan, että mantelimassassa on 3 osaa mantelia ja 1 osa sokeria ja marsipaanissa toisinpäin?! Jos kokeilet, laita ihmeessä mauste sallisen mantelimassaa, muut ei toimi kakun päällä, on liian rakeista

Leipuri-Kondiittoriks opiskeleva kirjoitti...

Ihana! <3 On kyllä varmasti hyvän makuinen! diplomaattikreemi ja persikka,nam! <3
Niin nätti kakku kyllä että eihän tuota raskisi edes syödäkkään! ;)