Tässä on alkukesän mansikkakakku. Jossa on vaalea kakkupohja ja välissä metsämansikkatäytettä, kostutukset mansikkamehua. Pursotukset ovat vaaleanpunaista- ja suklaavispikermaa. Päällä mansikkaviipaleita ja kiille.
Metsämansikkatäyte
8 liivatelehteä
3 rkl maitoa
3/4 dl sokeria (jos käytät marmeladia jätä sokeri pois)
8 dl mansikoita/ 2 rasiaa mansikkamarmeladia
6 dl metsämansikkajugurttia
3 tl vaniljasokeria
3 dl vispikermaa
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
2. Soseuta mansikat ja mausta sokereilla.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Liota kiuehuvaan kuumaan maitoon liivatelehdet.
5. Kaada jäähtynyt liivateseos jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi vispikerma.
6. Jaa täyte kahteen väliin kakun sisälle, anna maustua ja hyytyä seuraavaan päivään.
1 kommentti:
Varsinainen kakkukaunokainen tämä! Jotenkin niin herkän romanttinen. :) Linkitin sinut blogiini!
Lähetä kommentti